Дамски спортен клуб „Здравец-Красно село“ –участник в Националния Фестивал на спорта, здравето и дълголетието – Приемственост на поколенията

Дамски спортен клуб „Здравец-Красно село“ –участник в Националния Фестивал на спорта, здравето и дълголетието – Приемственост на поколенията

След 2012 година – Европейската година за активен живот на възрастните хора, когато се проведе първият в нашата страна Фестивал на активните хора от третата възраст, на 30 10 2018 взехме участие във втория поред  Национален Фестивал на спорта, здравето и дълголетието – Приемственост между поколенията. Той се проведе в зала Универсиада гр. София.

Това мащабно спортно събитие беше организирано от Българска Асоциация Спорт за Всички /БАСВ/, в подкрепа на  инициативата гр. София Европейска столица на спорта 2018 и с него беше отпразнувана  25 годишнината от основаването на БАСВ.

Приветствия към повече от хилядата спортисти от клубовете за здраве и активно дълголетие от цялата страна, поднесоха г-жа Ирен Цветкова – Председател на БАСВ, г-жа Ирена Димитрова – Директор на Дирекция ПИСТ към Столична Община, Ректорът на Националната Спортна Академия, кметовете на Община Слатина и Община Изгрев, и  Председателят на Централната Комисия на Клубовете за здраве и активно дълголетие – г-н Павел Иванов.

Спортен клуб “Здравец-Красно село“ гр. София се представи с нова гимнастическа композиция  „По-гъвкави и млади със звуците на Виенски валс“  и с девиза: „ Спортуваме и танцуваме да сме здрави и да остаряваме красиво“.

Най-добре подготвените двадесет и шест жени от клуба се представиха убедително с обновена визия, благодарение на закупените нови спортни екипи, чрез съфинансиране с одобрен проект от Столична Община по Програмата за развитие на физическата култура и спорта 2012 -2020год.

Клубът ни е приемник и продължител на практиката на „Оздравителна дамска спортна група“ „Здравец“ съм Дружество „Славия“, основана преди 56 години, когато е било поставено началото на спорта за възрастните хора в нашата страна и на движението за здраве и дълголетие.

Работим за повишаване на гимнастическата и танцовата ни култура с помощта на добре подготвени треньорки по аеробика, йога, пилатес, латино и стандартни танци.

Изпълняваме богата социална, културна и туристическа програма.

Участваме успешно в ежегодните спортни турнири и останалите прояви от богатия годишен календар на БАСВ, а танцовата ни група печели първите места в Международни танцови Фестивали вече 10 години.

С всичко това успяваме да направим по-смислен и полезен нашия колективен живот, стремим се да съхраним нашата енергия, бодрост и добро настроение, да забавим стареенето,  за да преминава то в добро здраве и в  радост за нас.

Председател на СК „Здравец-Красно село“ гр. София – Нели Найденова