Световен ден на предизвикателството 2019 – Национална проява

Българска асоциация спорт за всички организира Национална кампания Световен ден на предизвикателството ‘2019 с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Денят на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация Спорт за всички TAFISA и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието се организира за 27- ми пореден път и е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР – 2020”.

Националната кампания Ден на предизвикателството 2019 цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности. Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини – футбол, баскетбол, бадминтон; много групови занимания – аеробика, кросфит, йога, както и съвсем нови, набиращи  популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки, които в ежедневието се практикуват единствено във фитнес зали и спортни клубове.

В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи, хора в неравностойно положение, дори и домашни любимци.

Целта на проявата е да подарим един прекрасен и незабравим спортен ден на всички , защото спортът е здраве и начин на живот !