открити спортни дни - 2022

Открити спортни дни 18-19.06.2022 г. гр. София

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички /БФСВ/ съвместно  със СК Ориндж фитнес – спорт за всички; СК Олимпия – спорт за всички и  СК Спортист – Лозен – спорт за всички и  с финансовата подкрепа на Министерството на младежта  и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“. Открити спортни дни е спортна проява от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 -2024” на БФСВ.

Инициативата – Открити спорни дни, цели да популяризира спорта за всички и да насърчи повече хора към  системните занимания с физически упражнения и спорт имащи важна  роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи / с предварително записване – всеки спортен клуб си изписва тел. за контакти/, чрез практикуване на даден вид спорт в зависимост от собствените предпочитания и физически възможности. Това е една реална възможност за участие в спортно занимание – открита тренировка по даден вид спорт, за да започнете системно да спортувате !

Спортни занимания ОТКРИТИ СПОРТНИ ДНИ – дата, място и час:

ОРИНДЖ  ФИТНЕС – 18 и 19.06.2022 г. / събота и неделя/
събота 18.06.2022г.
11:00 ч. BODY TRAINING – Ниско интензивна силова тренировка, която обхваща всички мускулни групи. Използва се различно оборудване (bodybar, dumbbells, resistance tubes). Увеличава силата и издръжливостта на мускулите, оформя релеф на тялото. Подходяща за начинаещи и напреднали.

12:00 ч. STRETCH & MOBILITY – Комплекс от упражнения за разтягане и разпускане, комбинирани с рехабилитационни упражнения. Развива гъвкавост и еластичност на мускулите и подвижността на ставите, подпомага възстановяването на мускулите коригира мускулния дисбаланс. Подходящ за начинаещи и напреднали.

13:00 ч. ZUMBA – Комбинация от аеробика и латиноамерикански танци. Включват се движения от хип хоп, самба, салса, меренге и ориенталски танци. Подходяща е за начинаещи и напреднали.

неделя 19.06.:
11:00 ч. НАРОДНИ ТАНЦИ – Повишава издръжливостта и укрепва сърдечно-съдовата система, подобрява координацията и чувството за ритъм, формира правилна стойка. Подходяща за средно напреднали.

11:00 ч. SPINNING – Групова тренировка със стационарни велосипеди. Провежда се под ръководството на треньор на фона на мотивираща музика. Акцентът при този вид тренировка пада върху развитието на силата и издръжливостта. Оказва положително влияние на сърдечно-съдовата и дихателна система. Спомага за редуцирането на телесните мазнини. Интензитетът варира от нисък до много висок.

12:00 ч. TABATA – Високо интензивна интервална тренировка с редуващи се в серия 20- сек. интервали с максимална активност и 10 сек. почивка. Акцентира върху изгарянето на мазнини; повишава издръжливостта и
подобрява работата на кардио-респираторната система.

18:00 ч. YOGA VINYASA FLOW – Свободен дух в свободно тяло, следващи ритъма на дъха! Това е динамична йога практика, в която чрез плавни движения тялото преминава през различни асани, използвайки дъха за пълно сливане
между дух и тяло. Специфичната дихателна техника и високата физическа активност изгарят излишните мазнини. Дълбоката релаксация в края на практиката помага на тялото и ума да притихнат и изпълнят със
спокойствие и любов. Подходяща за начинаещи и напреднали.

СТАДИОН с. ЛОЗЕН –-18.06.2022г. / събота
10:30 ч. – Демонстрации на различни видове спорт с разясняване  на правилата им и ползите от практикуването им, къде и кога могат да тренират желаещите, карате киокушин, таекуондо, футбол, волейбол, тенис, шах, маунтинбайк, аеробика.

КОМПЛЕКС ОВЕРГАЗ АРЕНА

18.06.2022 г.  / събота

открити тренировки по плуване –

9:00 ч – деца от 5-7 год.

12:00 ч. – деца от 8-12 год. 

СПОРТЕН КОМПЛЕКС  WINBET SPORT & EVENT CENTRE

открити тренировки по футбол

18.06.2022 г./ събота/ – 10:00 -12:00 ч. – футбол за деца , на три терена, по възрасти.

19.06.2022 г./ събота/ – 10:00 -12:00 ч. – футбол за деца , на три терена, по възрасти.

 

Спортът е здраве и начин на живот!