Празник на спорта, здравето и дълголетието 2022 - Плевен

BFSV Praznik na sporta 2022 poster-1(1) Kopie

На 15.10.2022 г. в гр. Плевен се проведе  – Празник на спорта, здравето и дълголетието – трета възраст  от 11:00 ч. на  пл. „Възраждане“. Проявата бе организирана от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта,  по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Национална програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР’2021 -2024 от раздел – Прояви за различни целеви групи.

Домакин на събитието бе спортен клуб „Спартакисти – спорт за всички“, гр. Плевен. Участие в спортната проява взеха мъже и жени от спортен клуб „Кула – спорт за всички“, гр. Кула,  спортен клуб  „Мрамор –  спорт за всички“, с. Мрамор  и други спортни клубове гости на проявата.

Празникът на спорта, здравето и дълголетието беше открит лично от г-н Георг Спартански, кмет на гр. Плевен. Спортните клубове участници в проявата бяха наградени с грамоти, плакети и купи осигурени от Българска федерация спорт за всички.

Целта на проявата е да приобщи и насърчи повече хора от тази възраст към системни спортни занимания поне 3 пъти седмично. Основна роля играе и социалните контакти, които занимаващите изграждат по между си по време на тренировките и спортните прояви.